Atentie MKD Cosmetice utilizează cookie-uri pentru a vă oferi o experiență de cumpărare mai bună. Utilizând în continuare site-ul vă exprimați acordul asupra modului în care utilizăm cookie-urile. OK

Cantarul inteligent, un instrument cu care iti poti tine greutatea sub control. Cum il alegi?

28/06/2019

Cantarul inteligent, un instrument cu care iti poti tine greutatea sub control. Cum il alegi?

Greutatea corpului nu este doar o caracteristica estetica, ci un indicator al starii de sanatate. Un regim alimentar nesanatos, o boala sau lipsa sportului te pot face sa pierzi foarte mult in greutate sau sa acumulezi o multime de kilograme. De multe ori, modificarea corporala se face lent, greu de observat imediat, motiv pentru care un cantar poate sa fie un instrument cat se poate de bun.
Pana nu demult, singura optiune era cantarul conventional. Mecanic sau electronic, acesta avea un singur rol: iti spunea cate kilograme ai.
In ultimii ani insa, au aparut cantarele inteligente, care dispun de mult mai multe functii  si pot oferi informatii importante legate de corpul tau, pe langa greutate.
Astfel, un cantar inteligent poate sa transmita procentul de apa din organism, cantitatea de grasime, masa musculara si chiar masa osoasa.

Cum functioneaza un cantar inteligent?

Pare destul de greu de crezut ca prin simpla asezare pe un cantar poti obtine toate informatiile legate de organismul tau. Totusi, rezultatele oferite de un astfel de aparat sunt cat se poate de reale.
Acestea sunt obtinute prin declansarea unui circuit de curent electric slab, care trece prin corp si este receptat de senzorii de pe cantar. In functie de cat de rapid se deplaseaza curentul, se pot stabili valorile corporale, in conditiile in care acesta trece mult mai usor prin lichidul din masa musculara decat prin grasime.
Curentul electric generat de cantar nu este daunator pentru corp si nu este simtit.

De ce trebuie sa tii cont atunci cand alegi un astfel de cantar?

1. Tine cont de functiile pe care le ofera. Datele trebuie sa fie cat mai complexe, deoarece in functie de valorile lor iti poti stabili un anumit regim alimentar. Un cantar bun iti spune cat la suta din greutatea ta este tesut adipos, cat este asa musculara si care este continutul de apa din corp.

2. Opteaza pentru un cantar care se poate conecta la dispozitive mobile. Multe cantare se pot conecta la telefon sau la tableta si prin intermediul unei aplicatii pot face recomandari referitoare la regimul alimentar sau la rutina de exercitii.

3. Nu neglija memoria! Memoria cantarului inteligent este, de asemenea, foarte importanta. Un cantar bun poate sa memoreze profilul a pana la 10 persoane care il folosesc zilnic. Astfel, poate sa fie folosit cu incredere de toti membrii familiei.

4. Tine cont de materialul din care este realizat. Daca vrei un cantar inteligent cat mai rezistent, opteaza pentru o varianta de sticla. Plasticul este si el o optiune, insa nu este atat de placut din punct de vedere estetic.

De asemenea, este bine sa tii cont de greutatea maxima pe care o accepta, mai ales daca te stii cu mai mult de 100 de kg si de modul in care afiseaza informatiile. Din fericire, optiunile pe care le ai sunt numeroase, o buna parte dintre cele mai bune fiind prezente si pe site-ul nostru! Alege, asadar, un cantar inteligent bun si schimba-ti stilul de viata!